ArtikelenTechnologieënTINTProgramma & pilotsEventsWat wij doenKIT

Kennisalliantie inclusie en technologie

Het kennisplatform op het gebied van inclusie en technologie.
Met inzet van nieuwe technologie kunnen mensen met een ondersteuningsvraag beter en efficiënter werken. Goed voor hun positie op de arbeidsmarkt en een kans voor werkgevers die op zoek zijn naar gemotiveerd en gekwalificeerd personeel.

 

Plekken om te starten

Inclusieve technologie

Inclusieve technologie is technologie die ondersteuning biedt aan mensen met een ondersteuningsvraag om een baan te vinden en ze duurzaam inzetbaar te maken. Zo zijn er o.a. technologieën op het gebied van communicatie, talent & skills, maar ook werkplekondersteunende technologieën. Er zijn verschillende vormen van inclusieve technologie zoals een cobot, vertaaltechnologie of virtual reality. Bekijk het overzicht.

TINT

Technohub Inclusieve Technologie (TINT) is een co-creatie van bedrijven, onderwijsinstellingen en werkontwikkelbedrijven. De missie van een TINT is om mensen met een ondersteuningsvraag regionaal te helpen bij het vinden van werk en meer mensen duurzaam inzetbaar maken met behulp van slimme technologie. Lees meer over TINT en in welke regio's TINT al actief is.

Artikelen

Verhalen uit de praktijk van bedrijven die gebruikmaken van inclusieve technologie. Van informatie over hoe ze tot de keuze van een specifieke technologie zijn gekomen, tot tips voor andere bedrijven die van start willen met de inzet van inclusieve technologie én hun visie op dit onderwerp. Daarnaast schenken we aandacht aan belangrijke onderzoeken op het gebied van inclusieve technologie.

Technologie Innovatie Netwerk KIT (TINK)

Online bijeenkomsten om kennis over inclusieve technologie te delen. We delen praktijkverhalen over de implementatie en acceptatie van inclusieve technologie of schenken aandacht aan nieuwe technologieën en onderzoeken. Informerende en inspirerende sessies, waarbij het delen van ervaringen en kennis centraal staat. Bekijk hier de bijeenkomsten die de aankomende tijd worden georganiseerd.

Recente artikelen

CEO en oprichter Karthik Mahadevan over Envision

  • AI
  • Ally
  • Artificial Intelligence
  • Envision
  • Kunstmatige intelligentie
  • Slimme bril

Wat begon als een scriptie mondde uit tot een internationaal bedrijf. CEO en oprichter van Envision, Karthik Mahadevan, weet van aanpakken. Met Envision ontwikkelt hij software voor mensen met een visuele ondersteuningsvraag, zoals blinden of slechtzienden, die hen toegang geeft tot informatie die zij anders missen.

Lees meer
Uitgelicht

Wat is communicatie support technologie?

  • Communicatie support technologie

Inclusieve technologie omvat een breed scala aan toepassingen. Wat valt er precies onder? Om die vraag te beantwoorden, belichten we de komende weken de verschillende soorten inclusieve technologie. Deze keer leggen we uit wat communicatie support technologie inhoudt.

Lees meer
Uitgelicht

De voordelen van 3D-printtechnologie bij Werkzaak Rivierenland

  • 3D printer
  • TINT Rivierenland

Bij Werkzaak Rivierenland maken ze gebruik van 3D-printtechnologie. Dat levert veel op. Niet alleen worden werkprocessen efficiënter, maar de mogelijkheden van de 3D-printer stimuleert ook de creativiteit van medewerkers.

Lees meer

Mag het ook met iets minder!? 500 miljard voor AI

In de nieuwste column van KIT vertelt Cor van der Wel, interim directeur Cedris, over AI. Wie niet groot is, moet slim zijn.

Lees meer

Maak kennis met het team van KIT: Leendert & Mark

  • Inclusieve technologie

Het team van KIT groeit. Benieuwd naar de verhalen van de medewerkers? In deze rubriek gaan medewerkers met elkaar in gesprek over hun werkzaamheden en visie op inclusie. Deze week stellen Kwartiermakers Leendert Bos en Mark Scheutjens zich voor.

Lees meer
Links op de foto Leendert Bos, rechts Mark Scheutjens

Kunstmatige intelligentie in het onderwijs

  • AI
  • Artificial Intelligence
  • Kunstmatige intelligentie

Hoewel op de arbeidsmarkt en in het onderwijs al gebruik gemaakt wordt van inclusieve technologie, blijft het volwassenenonderwijs achter. In het tweede gedeelte van een tweeluik onderzoeken Ina den Hollander en Ben Vaske wat AI en ChatGPT kunnen betekenen voor het onderwijs.

Lees meer
Laptop op een bureau. Op het scherm van de laptop staat ChatGPT open, een voorbeeld van kunstmatige intelligentie.