ArtikelenTechnologieënTINTProgramma & pilotsEventsWat wij doenKIT

Cor van der Wel (Cedris) en Michiel van den Hauten (UWV) tekenen intentieverklaring voor samenwerking op het thema Inclusie en Technologie

Gisteren hebben Cor van der Wel (directeur Cedris) en Michiel van den Hauten (directeur SBK bij UWV) de intentieverklaring ondertekend waarmee zij het startschot geven voor een meerjarige samenwerking op het thema Technologie & Inclusie.

  • UWV

Met de ondertekening spreken Cedris en UWV de gezamenlijke ambitie uit om in de periode 2025–2028 op structurele wijze samen te werken. De samenwerking richt zich op het meer gemeengoed maken van inclusieve technologie in de praktijk ten behoeve van mensen met een ondersteuningsbehoefte.

Beide partijen brengen hun kennis, netwerken en ervaring in. Cedris doet dit via Kennisalliantie Inclusie en Technologie (KIT) en haar actieve ledennetwerk. UWV brengt ervaring mee vanuit de Coalitie Technologie voor Inclusie, een breed landelijk netwerk, kennis van de uitvoering, werkgeversdienstverlening en voorzieningen.

Samen zetten Cedris en UWV zich in voor het delen van kennis, het aanpakken van belemmeringen voor opschaling en het versterken van de inzet van technologie om werken voor mensen met een ondersteuningsvraag prettiger en toegankelijker te maken. De ondertekening van deze intentieverklaring markeert het begin van een intensieve samenwerking die de inzet van technologie voor een inclusieve arbeidsmarkt een stevige impuls moet geven.

Recente artikelen

Bor Veen en Pieter Schortemeijer over succes en ‘mislukkingen’

  • Kijken naar Kansen
  • Werkkracht

De ‘gewoon doen, we zien wel waar het schip strandt’– mentaliteit doet tekort aan de ambities van Werkkracht. Ze weten wat ze doen, maar kaderen van tevoren niet wat de uitkomsten moeten zijn. Want zelfs als het niet werkt, leer je daar weer van. En heb je de volgende keer een betere kans van slagen.

Lees meer
Links Pieter Schortemeijer en rechts Bor Veen
Uitgelicht

Victor van Dinten over navigatie in gebouwen door naext

  • Meet the Maker
  • naext

Hoe kan je de kennis over navigatiekaarten in parkeergarages inzetten om maatschappelijke impact te maken? Victor van Dinten deed dat door naext op te richten. Waar de meeste navigatieapps, zoals Google Maps, stoppen zodra je bij het gebouw bent aangekomen, gaat naext een stap verder. Dit platform maakt de binnenkant van gebouwen toegankelijker voor mensen met een ondersteuningsvraag, door alle instructies te geven die je nodig hebt om op een stressvrije manier de weg te vinden.

Lees meer
Foto van de oprichter van naext, Victor van Dinten
Uitgelicht

De inzet van inclusieve technologie bij SDD

  • TINT Apeldoorn

Voor werkgevers biedt de inzet van inclusieve technologie een oplossing voor de huidige arbeidskrapte. Maar hoe geef je hier als werkgever concreet vorm aan? En welke inspirerende voorbeelden bestaan er al? TINT Apeldoorn verzameld praktijkverhalen van werkgevers ter inspiratie. Dit keer is de beurt aan SDD.

Lees meer

Wat is cognitieve support technologie?

  • Cognitieve Support Technologie

Inclusieve technologie omvat een breed scala aan toepassingen. Wat valt er precies onder? Om die vraag te beantwoorden, belichten we de verschillende soorten inclusieve technologie. Deze keer leggen we uit wat cognitieve support technologie (CST) inhoudt.

Lees meer
Wat is cognitieve support technologie?

Digitale werkinstructies bij maatwerkbedrijf Mariasteen

  • Cognitieve Support Technologie
  • Digitale werkinstructies

Bij Mariasteen in België maken ze gebruik van digitale werkinstructies. Er zijn verschillende aanbieders van platformen, maar bij Mariasteen koos men voor Axele on-the-job van Axians. Een platform dat eenvoudig te begrijpen is en waar iedereen mee aan de slag kan. An Defossez, Diensthoofd methodedienst, en Inge Scharlaken, Projectverantwoordelijke processen en digitalisering, vertellen over de keuze voor het platform, de voordelen en de reacties van medewerkers op deze technologie.

Lees meer
Gebruiker is aan het werk en ziet op tabblad digitale werkinstructies.

Terugblik: De kracht van communicatie support technologie

  • Communicatie support technologie
  • TINK open café
  • TINT

Hoe zorg je er als werkgever voor dat nieuwkomers of mensen met een auditieve beperking op een veilige, duurzame kunnen samenwerken? Communicatie support technologie is hier een oplossing voor. In TINK Open Café nam TINT Apeldoorn de deelnemers mee met de verschillende technologieën en praktijkvoorbeelden. Lees hier de terugblik.

Lees meer