ArtikelenTechnologieënTINTProgramma & pilotsEventsWat wij doenKIT

Cor van der Wel (Cedris) en Michiel van den Hauten (UWV) tekenen intentieverklaring voor samenwerking op het thema Inclusie en Technologie

Gisteren hebben Cor van der Wel (directeur Cedris) en Michiel van den Hauten (directeur SBK bij UWV) de intentieverklaring ondertekend waarmee zij het startschot geven voor een meerjarige samenwerking op het thema Technologie & Inclusie.

  • UWV

Met de ondertekening spreken Cedris en UWV de gezamenlijke ambitie uit om in de periode 2025–2028 op structurele wijze samen te werken. De samenwerking richt zich op het meer gemeengoed maken van inclusieve technologie in de praktijk ten behoeve van mensen met een ondersteuningsbehoefte.

Beide partijen brengen hun kennis, netwerken en ervaring in. Cedris doet dit via Kennisalliantie Inclusie en Technologie (KIT) en haar actieve ledennetwerk. UWV brengt ervaring mee vanuit de Coalitie Technologie voor Inclusie, een breed landelijk netwerk, kennis van de uitvoering, werkgeversdienstverlening en voorzieningen.

Samen zetten Cedris en UWV zich in voor het delen van kennis, het aanpakken van belemmeringen voor opschaling en het versterken van de inzet van technologie om werken voor mensen met een ondersteuningsvraag prettiger en toegankelijker te maken. De ondertekening van deze intentieverklaring markeert het begin van een intensieve samenwerking die de inzet van technologie voor een inclusieve arbeidsmarkt een stevige impuls moet geven.

Recente artikelen

Bor Veen en Pieter Schortemeijer over succes en ‘mislukkingen’

  • Kijken naar Kansen
  • Werkkracht

De ‘gewoon doen, we zien wel waar het schip strandt’– mentaliteit doet tekort aan de ambities van Werkkracht. Ze weten wat ze doen, maar kaderen van tevoren niet wat de uitkomsten moeten zijn. Want zelfs als het niet werkt, leer je daar weer van. En heb je de volgende keer een betere kans van slagen.

Lees meer
Links Pieter Schortemeijer en rechts Bor Veen
Uitgelicht

Victor van Dinten over navigatie in gebouwen door naext

  • Meet the Maker
  • naext

Hoe kan je de kennis over navigatiekaarten in parkeergarages inzetten om maatschappelijke impact te maken? Victor van Dinten deed dat door naext op te richten. Waar de meeste navigatieapps, zoals Google Maps, stoppen zodra je bij het gebouw bent aangekomen, gaat naext een stap verder. Dit platform maakt de binnenkant van gebouwen toegankelijker voor mensen met een ondersteuningsvraag, door alle instructies te geven die je nodig hebt om op een stressvrije manier de weg te vinden.

Lees meer
Foto van de oprichter van naext, Victor van Dinten
Uitgelicht

Resultaten pilot: kansen voor mensen met een visuele beperking

  • Lichamelijke beperking
  • Slechtziend
  • Smart glasses

De gemeente Den Haag en Envision Technologies zijn een pilot gestart, waarin ze verkennen hoe een tool van Envision Technologies kan bijdragen aan werk voor mensen met een visuele beperking. De pilot is inmiddels afgerond en de resultaten worden hieronder gepresenteerd.

Lees meer
Vrouw met envision bril op

IJmond Werkt! onderzoekt of technologie medewerkers van de groenvoorziening kan ondersteunen

  • Inclusieve technologie
  • Pilots
  • TKI-LSH

Voor de medewerkers werkzaam bij de groenvoorziening van IJmond Werkt! is het uitdagend een bepaald beoogd kwaliteitsniveau (niet te veel, niet te weinig) te handhaven bij de verzorging van de plantsoenen. Kan technologie ze hierbij ondersteunen? IJmond Werkt! onderzoekt dit in samenwerking met TNO. Deze pilot maakt deel uit van een groter programma van TNO, dat mede mogelijk wordt gemaakt door TKI en Goldschmeding Foundation.

Lees meer
Medewerkster IJmond werkt met de GroenApp

Door een app meer regie over je stress?

  • Psychische beperking
  • Stress meting device
  • TNO

Meer regie over hun stress: dat is wat de cliënten van Emerhese Flevoland, het autisme expertise centrum van GGZ Centraal, graag willen. De app SAM die onderzoeksinstituut TNO samen met hen en hun behandelaars heeft ontwikkeld moet hierbij helpen.

Lees meer
De SAM app op een telefoon

VR bril ingezet bij baan oriëntatie voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

  • Inclusieve technologie
  • Virtual Reality

Een Virtual Reality (VR) bril waarbij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kennismaken met verschillende beroepen/ functies binnen een bedrijf. Hoe werkt dit in de praktijk? KIT sprak met Dennis Zeldenrust, jobcoach van Weener XL, waar ze werkzoekenden kennis lieten maken met de VR bril.

Lees meer
Man met VR bril op