Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser
 

Congres ‘De Kracht van Inclusieve Technologie’

De economie draait op volle toeren. Toch staan mensen met een beperking nog te vaak langs de kant. Technologie biedt kansen om deze kloof te dichten. Hoe? Daarover gaan we op donderdag 12 december in gesprek tijdens het congres ‘De kracht van Inclusieve Technologie’.

Kansen, nut en noodzaak van inclusieve technologie

Rick Brink, de kersverse minister van gehandicaptenzaken, opent het congres. Een aantal sprekers gaat daarna, allen vanuit een eigen perspectief, in op de kansen, nut en noodzaak van inclusieve technologie.

Lars van der Hoorn, sociaal ondernemer en eigenaar van Brainport Assembly, is een van deze sprekers. Hij deelt zijn blik op inclusieve technologie vanuit bedrijfsperspectief. Wat betekent het voor uw onderneming? En wanneer wordt het voor uw bedrijf interessant? Mathijs Bouman, journalist en econoom, komt spreken over technologische innovaties in relatie tot onbenut arbeidsmarktpotentieel. Onlangs maakte hij voor Nieuwsuur een interessant tweeluik over exoskeletten en smart beamers .

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark, is aanwezig om haar blik op nieuwe technologie te delen. De dag wordt begeleid door dagvoorzitter Eva de Valk.

Deelsessies en innovatieplein

Na het plenaire gedeelte kunt u deelnemen aan verschillende deelsessies. Kom bijvoorbeeld meer te weten over het ontwikkelproces van technologie voor mensen met een arbeidsbeperking, ga in gesprek met ondernemers die al aan de slag zijn met inclusieve technologie of praat mee over de rol van de overheid. Meer informatie over de deelsessies vindt u binnenkort op deze website. Op het Innovatieplein kunt u inspiratie opdoen en laten verschillende ondernemers nieuwe technologieën zien.

Praktische info en aanmelden

Het congres vindt plaats in de Jaarbeurs te Utrecht op donderdag 12 december. Inloop is vanaf 09.30 uur. We starten om 10.00 uur. We sluiten af met een netwerkborrel. Deelname is kosteloos. Bij no-show brengen wij een bedrag van €50,- in rekening. U kunt zich aanmelden via congresinclusie-techniek.nl/Deelnemer.

Kijk voor meer informatie over congres op congresinclusie-techniek.nl.


De Kennisalliantie Inclusie en Technologie is een initiatief van: