ArtikelenTechnologieënTINTProgramma & pilotsEventsWat wij doenKIT

Pilots

Pilots voor inclusieve technologie zijn essentieel om technologieën te ontwikkelen en testen die toegankelijk, bruikbaar en waardevol zijn voor iedereen met een ondersteuningsvraag. Zo kunnen zijn aan het werk en duurzaam inzetbaar worden ingezet.

Pilots inclusieve technologie kunnen betrekking hebben op:

  • Werk toegankelijk maken voor mensen met een ondersteuningsvraag
  • Duurzaam inzetbaarheid van medewerkers
  • Onderzoeken welke technologie het beste kan worden toegepast binnen de organisatie

Pilots kunnen onderdeel uitmaken van een groot project met diverse pilots bijvoorbeeld op het thema cognitieve support technologie. Een organisatie kan er ook voor kieze om zelf een kleine pilot op te starten, om te kijken of de technologie binnen de organisatie succesvol kan zijn.

Meer weten over inclusieve technologie?

Bekijk hier het overzicht van de technologieen die er zijn.

Van start met een pilot?

Wil je van start met een pilot inclusieve technologie, klik hier voor de checklist. Ga je van start met een pilot op het gebied van inclusieve technologie of heb je er één afgerond, wij komen graag met je in contact. Bij KIT inspireren we bedrijven om technologie in te zetten voor mensen met een ondersteuningsvraag. Neem contact met ons op voor vragen of het delen van je ervaring. 

 

 

Recente artikelen

Wat is cognitieve support technologie?

  • Cognitieve Support Technologie

Inclusieve technologie omvat een breed scala aan toepassingen. Wat valt er precies onder? Om die vraag te beantwoorden, belichten we de verschillende soorten inclusieve technologie. Deze keer leggen we uit wat cognitieve support technologie (CST) inhoudt.

Lees meer
Wat is cognitieve support technologie?
Uitgelicht

Victor van Dinten over navigatie in gebouwen door naext

  • Meet the Maker
  • naext

Hoe kan je de kennis over navigatiekaarten in parkeergarages inzetten om maatschappelijke impact te maken? Victor van Dinten deed dat door naext op te richten. Waar de meeste navigatieapps, zoals Google Maps, stoppen zodra je bij het gebouw bent aangekomen, gaat naext een stap verder. Dit platform maakt de binnenkant van gebouwen toegankelijker voor mensen met een ondersteuningsvraag, door alle instructies te geven die je nodig hebt om op een stressvrije manier de weg te vinden.

Lees meer
Foto van de oprichter van naext, Victor van Dinten
Uitgelicht

Kunstmatige intelligentie in het onderwijs

  • AI
  • Artificial Intelligence
  • Kunstmatige intelligentie

Hoewel op de arbeidsmarkt en in het onderwijs al gebruik gemaakt wordt van inclusieve technologie, blijft het volwassenenonderwijs achter. In het tweede gedeelte van een tweeluik onderzoeken Ina den Hollander en Ben Vaske wat AI en ChatGPT kunnen betekenen voor het onderwijs.

Lees meer
Laptop op een bureau. Op het scherm van de laptop staat ChatGPT open, een voorbeeld van kunstmatige intelligentie.

Wat is talent en skills technologie?

  • Talent en skills technologie

Inclusieve technologie omvat een breed scala aan toepassingen. Wat valt er precies onder? Om die vraag te beantwoorden, belichten we de komende weken de verschillende soorten inclusieve technologie. Deze keer leggen we uit wat talent en skills technologie inhoudt.

Lees meer
Op de foto is een vergrootglas te zien. In het vergrootglas staat een foto van een vrouw met een VR-bril op. Boven de afbeelding staat de tekst Talent en skills technologie.

Pilots inclusieve technologie in circulaire sector

  • Pilots
  • ZonMw

In de circulaire industrie is er serieuze interesse in de toepassing van inclusieve technologie. TNO start daarom samen met Saxion en andere partners drie pilots. In deze pilots wordt gekeken hoe werkzaamheden in deze sector met technologie toegankelijker gemaakt kunnen worden.

Lees meer

Maak kennis met het team van KIT: Marleen

  • Inclusieve technologie

In deze rubriek vertellen medewerkers over hun werkzaamheden en visie op inclusie. Deze week stelt Marleen Braakhuis zich voor.

Lees meer