ArtikelenTechnologieënTINTProgramma & pilotsEventsWat wij doenKIT

Technohub Inclusieve Technologie Apeldoorn

Nieuwe technologie in zetten om leren makkelijker te maken en meer mensen met een arbeidsbeperking en duurzaam aan het werk te krijgen en te houden.

Doel Technohub  Inclusieve Technologie Apeldoorn

Met de Technohub Inclusieve Technologie (TINT) ontstaat een omgeving waar mensen worden opgeleid, waar mensen zonder kwalificatie proeven aan technologie in relatie tot werk in de regio. Een omgeving die inspeelt op talent en motivatie. Dit willen we bereiken door een hybride leeromgeving op te zetten waarin technologie, onderwijs, werkgevers en (potentiele) werknemers samenkomen. Werkgevers en werknemers bereiden zich voor op de toekomst middels hybride leren voor toekomstige technische banen.

Doelgroep

De doelgroep bestaat uit:

  • Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt;
  • Huidige werknemers van bedrijven (in de maakindustrie).

Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt beschikken niet altijd over kwalificaties (kennis en ervaring) waar werkgevers in de regio naar op zoek zijn.
Huidige werknemers bij bedrijven zijn zich niet altijd bewust van het belang van om- of bijscholing en de mogelijkheden van nieuwe technologie in relatie tot hun duurzame inzetbaarheid. Dit geldt zeker ook voor werknemers die ouder zijn dan 50 jaar en nog een lange periode werk zullen verrichten.

Aanpak TINT Apeldoorn

Er zijn 4 werkpakketten geformuleerd. Het eerste pakket richt zich op de organisatie en ontwikkeling van de TINT. Naast een fysieke locatie zal gewerkt worden aan uitbreiding van het netwerk om de impact te vergroten. Het tweede pakket legt de focus op hybride leren ten behoeve van de verschillende doelgroepen. Ook het ophalen van vraagstukken en voorbeelden en het ontwikkelen van kennis op het gebied van inclusieve technologie maakt deel uit van dit pakket. Het derde pakket richt zich op de ontwikkeling , toepassing en disseminatie van inclusieve technologie en hybride leervormen in de werkomgeving. In het vierde werkpakket ligt de focus op het betrekken van de doelgroep en hun behoeften in relatie tot de ontwikkeling en inrichting van de Technohub en van inclusieve technologie..

Consortium TINT Apeldoorn

Penvoerder van het consortium is VDL Weweler.
In totaal acht bedrijven en organisaties nemen nu al deel aan de Technohub:

De komende periode zullen bedrijven en organisaties uit de regio met een relevante vraag of aanbod ook betrokken worden.
TINT Apeldoorn is geïnitieerd door de Kennisalliantie Inclusie en Technologie (KIT), een initiatief van het Kenniscentrum Inclusieve en Sociale Werkgelegenheid en TNO. Het opleidingsfonds A+O Metalektro financiert het project in opdracht van sociale partners. TFC en Denkhuijzen zijn betrokken bij het project als kwartiermakers.

Gerelateerde artikelen

Terugblik: De kracht van communicatie support technologie

  • Communicatie support technologie
  • TINK open café
  • TINT

Hoe zorg je er als werkgever voor dat nieuwkomers of mensen met een auditieve beperking op een veilige, duurzame kunnen samenwerken? Communicatie support technologie is hier een oplossing voor. In TINK Open Café nam TINT Apeldoorn de deelnemers mee met de verschillende technologieën en praktijkvoorbeelden. Lees hier de terugblik.

Lees meer

Wat werkt (niet) bij de inzet van technologie?

  • Inclusieve technologie
  • Onderzoek

TNO heeft een nieuw onderzoeksrapport uitgebracht over het verminderen van de personeelskrapte met arbeidsbesparende en arbeidsondersteunende technologieën. Het rapport presenteert de kansen, uitdagingen en factoren die bijdragen aan een succesvolle implementatie.

Lees meer
Logo van TNO. In blauwe letters TNO innovation for life.

KIT introduceert een nieuwe Technohub: TINT Maastricht

  • TINT
  • TINT Maastricht

Leuk nieuws, want er is weer een nieuwe Technohub Inclusieve Technologie. TINT Maastricht is de vijfde TINT in Nederland. Het consortium bestaande uit Envida, Het VISTA college, MTB Maastricht en TNO gaat samen aan de slag om de inzet van inclusieve technologie bij werkgevers in Zuid-Limburg uit te breiden.

Lees meer

Maak kennis met het team van KIT: Leendert & Mark

  • Inclusieve technologie

Het team van KIT groeit. Benieuwd naar de verhalen van de medewerkers? In deze rubriek gaan medewerkers met elkaar in gesprek over hun werkzaamheden en visie op inclusie. Deze week stellen Kwartiermakers Leendert Bos en Mark Scheutjens zich voor.

Lees meer
Links op de foto Leendert Bos, rechts Mark Scheutjens