ArtikelenTechnologieënTINTProgramma & pilotsEventsWat wij doenKIT

Hulpstukken ontwerpen en printen met 3D-printers

Bij Lucrato hebben ze een 3D-printer aangeschaft. Hiermee kunnen medewerkers zelf hulpstukken ontwerpen en printen.

  • Innovatieve tool
  • TINT
  • TINT Apeldoorn

Ideeën verzinnen en printen maar

De medewerkers van werkontwikkelbedrijf Lucrato wilden ondersteuning hebben bij het aandrukken van deksels. Daarom werd het aandrukhulpstuk gecreëerd met de 3D-printer. Medewerkers kunnen niet alleen hun ideeën inbrengen bij de werkleiders, ze mogen ook zelf helpen bij het ontwerpproces. Daarvoor kunnen ze de 3D-printcursus volgen van TINT Apeldoorn. Hier kunnen ze hun kennis en vaardigheden in 3D-printen vergroten. “Zo kunnen zij in de toekomst actief bijdragen aan het ontwerpen en creëren van hulpmiddelen die werkprocessen op de werkvloer van Lucrato efficiënter en duurzamer maken.”

Benieuwd naar het hele verhaal over de 3D-printer?

Lees het artikel op de website van TINT Apeldoorn.

KIT als aanjager van TINT

Het is mooi om te zien, hoe inclusieve technologie bedrijven bij elkaar brengt. Werkontwikkelbedrijven die samenwerken met reguliere werkgevers en onderwijs, om zo mensen met een ondersteuningsvraag kansen te bieden naar werk en in het werk.

Ben je ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van een TINT? Lees meer over de TINT hubs of neem contact met ons op.

Recente artikelen

Victor van Dinten over navigatie in gebouwen door naext

  • Meet the Maker
  • naext

Hoe kan je de kennis over navigatiekaarten in parkeergarages inzetten om maatschappelijke impact te maken? Victor van Dinten deed dat door naext op te richten. Waar de meeste navigatieapps, zoals Google Maps, stoppen zodra je bij het gebouw bent aangekomen, gaat naext een stap verder. Dit platform maakt de binnenkant van gebouwen toegankelijker voor mensen met een ondersteuningsvraag, door alle instructies te geven die je nodig hebt om op een stressvrije manier de weg te vinden.

Lees meer
Foto van de oprichter van naext, Victor van Dinten
Uitgelicht

Digitale werkinstructies bij maatwerkbedrijf Mariasteen

  • Cognitieve Support Technologie
  • Digitale werkinstructies

Bij Mariasteen in België maken ze gebruik van digitale werkinstructies. Er zijn verschillende aanbieders van platformen, maar bij Mariasteen koos men voor Axele on-the-job van Axians. Een platform dat eenvoudig te begrijpen is en waar iedereen mee aan de slag kan. An Defossez, Diensthoofd methodedienst, en Inge Scharlaken, Projectverantwoordelijke processen en digitalisering, vertellen over de keuze voor het platform, de voordelen en de reacties van medewerkers op deze technologie.

Lees meer
Gebruiker is aan het werk en ziet op tabblad digitale werkinstructies.
Uitgelicht

Promen zet medewerkers met behulp van exoskeletten in bij PostNL

  • Exoskelet
  • Lichamelijke beperking
  • Promen

Lees meer
Man met exoskelet aan tilt dozen

De kansen van 3D-printing

  • 3D printer
  • TINK Cedris

Welke kansen en mogelijkheden biedt 3D Printing voor werk voor mensen met een beperking? Bart Decloedt van het West-Vlaamse maatwerkbedrijf Mariasteen en Martien van Rijn van het sociaal ontwikkelbedrijf DCW (Enschede) presenteerden recent hun ervaringen in een druk bezocht TINK Cedris webinar. We delen in dit artikel enkele inzichten.

Lees meer
2 verschillende 3D printers

KonnecteD zet vertaaltechnologie in op de werkvloer

  • Inclusieve technologie
  • KonnecteD
  • Vertaaltechnologie

KonnecteD heeft in de praktijk ook veel te maken met anderstaligen.  Om de communicatie zo goed mogelijk te laten verlopen maken ze gebruik van vertaaltechnologie. KIT ging hierover in gesprek met Richard Garot, teamleider inclusieve technologie.

Lees meer
App activeren voor vertaaltechnologie

Inzetten op de toekomst; op bezoek bij het Inclusive Fieldlab

  • Amfors
  • Inclusieve technologie

Amfors is een krimpende organisatie en dit brengt verschillende uitdagingen met zich mee. In plaats van zich daarbij neer te leggen hebben ze dit gegeven omgezet in een drive om te innoveren. In 2017 ontstond het eerste idee voor een ‘Inclusive Fieldlab’ waarbij de inzet is: medewerkers in hun werk en ontwikkeling ondersteunen met nieuwe hulpmiddelen. Sinds kort heeft Amfors een fysieke locatie. KIT ging op bezoek.

Lees meer